Kristinuskon sanoma kestää

27.11.2008

Ensi sunnuntai on ensimmäinen adventtisunnuntai. Siitä alkaa uusi kirkkovuosi. Adventin aika muistuttaa siitä, ettei Jumala ole kaukana yhdestäkään ihmisestä. Kirkossa kävijät tervehtivät Hoosiannaa laulaen Jeesusta Kuninkaana. He iloitsevat, että hän on tullut johdattamaan meidät elävään yhteyteen Jumalan kanssa.

Jeesuksen tuleminen maailmaan on kristinuskon ydinsanomaa, jota meidän kristittyjen kannattaa keskittyä ymmärtämään ja julistamaan. Se on paljon tärkeämpää kuin liika huolehtiminen siitä, mitä muut meistä ajattelevat.

Kirkossa, sen herätysliikkeissä ja muissakin kirkkokunnissa ollaan nykyään yleensä hyvin mediatietoisia. Ollaan melko herkkiä sille, mitä meistä kirjoitetaan ja sanotaan ja millainen kuva meistä julkisuudessa muodostuu. Viime aikoina kielteinen mediajulkisuus on aiheuttanut  huolta kirkossa.

Media toimii omilla ehdoillaan eikä läheskään aina anna oikeaa kuvaa asioista. Jokin osa todellisuudesta saattaa jäädä kokonaan pimentoon. Se, joka muodostaa käsityksensä jostakin asiasta vain median avulla, saa siitä helposti täysin väärän kuvan.

Kaikista suurista organisaatioista ja niiden työntekijöistä kaivetaan esille etupäässä kielteisiä uutisia. Näyttää kuitenkin olevan aivan erityisen herkullista kertoa niitä juuri kirkosta ja papeista. Viime aikojen uutiset kirkosta ja niiden käsittelytapa ovat valikoituneet kohtuuttomankin negatiivisesti.

Paljon tärkeämpää kuin median kuva kristityistä on kuitenkin keskuudessamme oikeasti vallitseva todellisuus. Sitä muovaa vahvasti sanoma, jota julistamme.

Adventin sanoma Jeesuksen tulemuksesta liittyy kahteen muuhun kristinuskon ydintotuuteen: luomiseen ja lankeemukseen. Kristinuskon mukaan me olemme kaikki Jumalan luomia. Alun perin kaikki oli ehjää ja oikein. Sitten ihminen lankesi syntiin, ja se muutti kaiken. Nyt kaikkialla ja meissä kaikissa on paljon syntisyyttä ja rikkinäisyyttä.  Tähän syntiseen, rikkinäiseen todellisuuteen Jeesus tuli tuomaan anteeksiantamuksen, armahduksen ja uutta elämää kaikille, jotka ottavat hänet vastaan.

Tämä kristinuskon kokonaissanoma on täysin voimassa, ajankohtainen, mielekäs ja välttämätön tänäänkin. Ilman sitä elämää ei voi ymmärtää. Sen valossa emme jää hämmennykseen, pimeyteen ja epätoivoon erikoisimpienkaan ilmiöiden edessä, vaan löydämme kulkukelpoisen tien eteenpäin.

Riippumatta siitä, millaisen järkyttävän tai oudon uutisen seuraavaksi kohtaamme, juuri nyt on aika kaivaa esiin Raamatun perustotuudet ja julistaa ja soveltaa niitä täydellä voimallaan.

Kristityt ovat eläneet paljon hämmentävämpienkin aikojen keskellä kuin me. Jumalan sanassa on tarpeeksi valoa kaikkia aikoja varten. Mutta haluammeko me kuunnella ja rohkenemmeko seurata Herramme ääntä? Adventti kutsuu meitä vastaanottamaan Kristuksen elämämme kuninkaaksi, joka hallitsee meitä Raamatun sanan välityksellä.