Miksi tulla Sanan kuuloon?

9.6.2006

Hengelliset kesäjuhlat kuuluvat Suomen kesään kuin sauna mökille. Ilman niitä jotakin olennaista puuttuisi. Mikä saa kymmenettuhannet suomalaiset eri puolilla maata lähtemään liikkeelle kuuntelemaan puheita, veisaamaan ja tapaamaan uskonystäviä? Vain se, joka on ollut mukana, tietää.

Jumalan sanan kuuntelemisella on ihmeellinen vaikutus: mitä enemmän sitä kuuntelee, sitä enemmän sitä haluaisi kuulla. Mitä vähemmän sitä kuuntelee, sitä vähemmän se kiinnostaa.

Sana avaa uusia ikkunoita elämään. Elämän ei tarvitse pyöriä pelkästään itsemme ympärillä. Meitä voi päästä puhuttelemaan itse elävä Jumala. Hän voi herätellä sitä, joka elämän rutiineissa on päässyt nukahtamaan. Hän voi antaa iankaikkisuustoivoa sinne, missä sairaus, vastoinkäymiset ja kuolema ovat lyöneet maahan. Ja ennen kaikkea: hän voi lahjoittaa ja vahvistaa uskoa Kristukseen ja kaikkiin rikkauksiin, joita elämä hänen seurassaan sisältää.

Sanaa voi tietysti lähteä kuuntelemaan pitkin vuotta, ei ainoastaan kesällä.Ensimmäisen kerran, tai jälleen kerran, Sanan kuuloon kannattaa aina lähteä.

Elämä voi olla paljon syvempää ja merkityksellisempää kuin usein tulemme ajatelleeksi. Jumala itse lupaa sanassaan: ”Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virkistyy. – – Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää.”