Jeesus toi Jumalan totuuden maailmaan

18.12.2008

Suomessa on yleistynyt puhe ”joulun sadusta” ihanan joulutunnelman luojana. Silloin faktan ja fiktion raja saattaa hämärtyä. Tässä maailmassa valhe ja totuus kietoutuvat toisiinsa, ja eksytämme helposti itsemme uskomaan valheita, jotka palvelevat omaa etuamme.

Juuri tähän maailmaan Jumala lähetti Poikansa Jeesuksen Kristuksen, joka itsessään on puhdas totuus. Jeesus puhui ainoastaan sitä, mikä on läpeensä totta ja läpeensä rakkaudellista. Hänessä ei ole valheellisuuden, harhan tai eksytyksen häivääkään. Me uskomme ja palvomme häntä, joka on täynnä Jumalan totuutta.

Jeesus vahvisti omalla arvovallallaan Raamatun sanan – sekä Vanhan että Uuden testamentin – totuuden. Hän sitoi kaikki omansa uskomaan tämän Sanan ja seuraamaan sitä elämässään. On mahdotonta olla Jeesuksen seuraaja ja kieltää Jumalan sanan totuus.

Hän itse sanoi: ”Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi” (Joh. 8). Jumalan sanan kieltäjät ovat samalla Jeesuksen kieltäjiä. Jumalan sanan vastustajat ja halveksijat vastustavat ja halveksivat itse asiassa Jeesusta.

Tänä jouluna meillä on jälleen syytä vahvistaa itseämme uskossamme Jumalan Poikaan ja hänen sanaansa, joka johdattaa totuuteen ja tekee eläväksi. Jeesus ei koskaan ajanut pois kyselijöitä ja etsijöitä, jotka tulivat hänen luokseen. Hänellä riittää armoa ja anteeksiantamusta jokaiselle, joka tunnustaa ja katuu syntejään. Jeesuksen ristinkuolemassa on ainut turva Jumalan pyhyyden, oman pahuuden ja helvetin kauhujen edessä.

Jeesuksen syntymä nuoresta naisesta, joka ei ollut koskaan ollut sukupuoliyhteydessä ja oli siis biologisesti neitsyt, on joulun ihme. Se on historiallisesti totta, faktaa, joka murtaa ateistisen maailmankuvan ja tuo Jumalan todellisuuden keskellemme.

Jeesus eli kauttaaltaan synnittömän ja aina rakkauden täyttämän elämän meidän puolestamme. Se lahjoitetaan meille uskossa vastaanotettavaksi, meidän vanhurskaudeksemme. Jeesuksen verinen kuolema ristillä sovittaa kaikki ajatuksin, sanoin ja teoin tekemämme synnit ja koko meissä asuvan syntisyytemme. Jeesuksen historiallinen, ruumiillinen ylösnousemus kuolleista osoittaa, että elävä Jumala hyväksyi Jeesuksen uhrin. Näin Jumala todisti koko maailmalle lopullisen vastaansanomattomasti, että Jeesus on hänen rakas Poikansa, jota meidän tulee kuunnella.

Jeesus palaa kerran kunniassa ja kirkkaudessa maan päälle – yksin Jumala tietää, kuinka pian. Silloin ihmiskunta jaetaan pelastettuihin ja kadotettuihin sen perusteella, miten kukin on suhtautunut Jeesukseen ja hänen opetukseensa.

Nyt tänä jouluna on vielä armon aika, pelastuksen päivä, jolloin me jokainen voimme turvautua Jeesukseen omana Vapahtajanamme, ensimmäisen tai ties kuinka monennen kerran. Siunattua Vapahtajan syntymäpäivää!